Avengers: Age of Ultron

Avengers från 2012 är en av de mest framgångsrika filmerna någonsin. Den spelade in en och en halv miljard dollar, tredje mest någonsin efter Avatar och Titanic (justerat för inflation så hamnar den på plats 27, vilket fortfarande är extremt imponerande). Att filmen skulle få en uppföljare var klart sedan tidigare, och nu är det snart dags: Avengers: Age of Ultron är på väg . Karaktärerna från första filmen – Thor, Black Widow, Captain America och så vidare – är kvar, medan ytterligare några namn har tillkommit, främst då Scarlet Witch, Quicksilver och Vision. Namn som är bekanta för alla som läst serierna som filmen bygger på.

Filmens handling är att Tony Stark (även känd som Iron Man) experimenterar med artificiell intelligens, vilket lyckas lite för bra. Den artificiella intelligensen (vid namn Ultron) bestämmer sig för att mänskligheten är värdelös och ska förintas. Avengers håller givetvis inte med om detta. Men djupgående handling är kanske inte det man först vill ha när man ser en Avengers-film, och Avengers: Age of Ultron ser ut att lova lika mycket action som originalet, fast mer.

Om Avengers: Age of Ultron lyckas bli lika underhållande som första filmen vet vi inte ännu, men med tanke på hur pass lyckade de flesta av Marvel Studios filmer varit, och att Joss Whedon fortfarande är regissör så pekar nog det mesta på det. Den humor som fanns i originalet verkar åtminstone intakt, vilket denna brittiska trailer visar. Övriga Avengers försöker lyfta Thors hammare. De misslyckas, och Thor kommer till den uppenbara slutsatsen: ”You’re all not worthy”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *