Bli inte en soffpotatis!

Viktigt med träning
Det blir en del löpning.
Det är lätt att bli soffpotatis när man är filmälskare, med risk för att hälsan påverkas negativt. Sitter man flera timmar per dag och tittar på film, och samtidigt äter en massa onyttigheter så kommer det att förkorta ens livslängd mycket. Men man måste inte nödvändigtvis ge upp allt detta, så länge man tänker på att motverka de negativa effekterna (och kanske inte äter alltför mycket onyttigt när man tittar på film. Det finns nyttiga alternativ till det mesta). Men har man ett stillasittande liv (och, som jag, ett stillasittande jobb) så innebär det att man i alla fall måste försöka hålla sig i rörelse så gott det går.

Egentligen tycker jag att det är hur tråkigt som helst att ge sig ut och springa. Ändå tvingar jag mig att göra det några gånger per vecka – minimum två gånger, men helst fler. Och det är inga korta sträckor heller; minst en timmes löpning varje gång. Även i övrigt försöker jag vara så aktiv som möjligt. Det gäller att ställa sig frågor som, behöver jag verkligen ta bilen eller kan jag gå? Ofta så är det ju så att man tar bilen av lathet, fast det bara skulle ta några minuter längre att använda apostlahästarna.

Så ett råd från en filmälskare som sitter still alldeles för mycket: även om det är tråkigt, så börja motionera och träna. Du kommer inte bara att leva längre, utan även må bättre. Att bli andfådd av att gå uppför några trappor är inte roligt. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *