De där dryga sakerna som måste fixas

Alla har vi dem, sysslorna som vi hatar att göra men som fortfarande måste göras. Det kan handla om tvätt, disk eller städning och det är sysslor som måste till för att man ska ha det rent och snyggt omkring sig. Det finns också andra saker i ens liv som man behöver åtgärda, men antingen är man alldeles för lat för att göra det, eller så väljer man bara att ignorera problemet, eftersom det kanske fungerar ändå. Jag har lärt mig den hårda vägen att den där ignoransen kan vara direkt livsfarlig om man inte tar hand om problemet i tid. Det gäller bilen, och framför allt vindrutan till min bil.

Stenskott är direkt farligt
Jag har kört runt i många bilar i mitt liv som har stenskott. Det har egentligen aldrig varit några problem, förutom att det ibland kan irritera sikten lite. Men jag har alltid sett det som något närvarande, något som man inte behöver göra något åt och något man helt enkelt får räkna med när man äger en bil. Stenskott är med andra ord något jag är van vid.

Men jag gjorde en grej som jag inte skulle ha gjort. Jag fick ett infall där jag försökte laga stenskotten i rutan på ett sätt som jag hade sett på youtube, precis som i den här filmen:

Det verkade väldigt lätt och samtidigt blev det väldigt bra när allt var klart, men det var efteråt som jag insåg att amatörer inte ska hålla på med detta. För när väl stenskotten på bilen var ”lagade” körde jag på i vanlig stil. Dock blev det dimmigt på rutan kring stenskotten och efter några veckor så började det hända något som jag verkligen inte hade räknat med. Rutan började nämligen spricka, och då visste jag på en gång att det var kört. En spricka i rutan är knappast något som jag kan laga själv, så jag fick helt enkelt ta mössan i hand och går till experterna för deras utlåtande.

bilglas

De kollade på skadan på min ruta och jag var väl redan ganska säker på vad de skulle säga till mig; rutan behövdes bytas ut. Det var inte mycket mer med det, jag lämnade in bilen till dem och väntade tålmodigt på att min vindruta skulle bli helt ny. Det kändes skönt att veta att det faktiskt var riktigt proffs som arbetade på bilen, och jag kunde slappna av. Även om jag visste att det skulle kosta en del så gjorde det inget, det var egentligen resultatet som var det viktiga och det är ju knappast så att jag kommer att behöva byta vindrutan en gång till innan jag gör mig av med bilen. När det var klart var jag väldigt nöjd, för nu såg jag helt plötsligt betydligt bättre än jag någonsin gjort i min bil!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *