Flopparna vi minns: A Life Less Ordinary

Vi har väl alla något som vi älskar men som resten av världen inte verkar förstå, eller till och med ogilla. Det kan gälla en bok, en låt eller, som i det här fallet, en film. A Life Less Ordinary kom 1997 och fick övervägande negativ kritik. Samtidigt så uteblev publiken: den hade en budget på 12 miljoner dollar, pengar som den inte ens var i närheten av att lyckas spela in. Så, en film som var en flopp både hos kritiker och publik, och som är mer eller mindre bortglömd… Ändå så är det en av mina favoriter. Jag är dock inte helt ensam om det: det verkar som om det finns en liten skara människor som håller den här filmen som en av sina favoriter.

Filmen handlar om Robert Lewis (Ewan McGregor) och Celine Naville (Cameron Diaz). Lewis är vaktmästare på ett företag som ägs av Navilles far. När han får sparken för att ersättas av en robot bestämmer han sig för att göra någonting drastiskt: han tar en pistol och beger sig till företaget för att av oklar anledning hota Navilles far. Det hela slutar med att han kidnappar Naville (det är dock hennes idé: hon är uttråkad). Filmen handlar sedan om deras försök att pressa ut pengar från Navilles far, med föga framgång. Men filmen har ytterligare en tvist: två stycken änglar, spelade av Holly Hunter och Delroy Lindo, har fått i uppdrag att se till att Lewis och Naville blir ett par.

Det låter vimsigt, och det är det; men för vissa av oss är det här den perfekta romantiska komedin, som fortfarande inte har överträffats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *