Om bloggen

Exitfilm är min alldeles egna blogg, som kommer att handla om filmer. Namnet kommer sig av mitt smeknamn, ”Exit”, som jag fick en gång för länge sedan. Historien om hur det gick till är väl värd att berätta, men kommer att sparas till ett eget blogginlägg. Mitt riktiga namn är Emanuel Erixon, och mitt stora intresse här i världen är film, ett område som jag kan mycket om. Visst är det sant att smaken är individuell, men jag tror ändå att det finns de som kan ha nytta av mina olika recensioner och filmtips. I grund och botten så skriver jag dock för att jag tycker det är roligt och för min egen skull. Att skriva om en film som man sätt kan göra så att man kommer på olika saker och på så sätt ytterligare förstärka den upplevelse man fick av filmen.

Jag kommer inte enbart att skriva om film, utan även om andra saker som jag är intresserad av och kanske också en del om mitt vardagsliv – förutsatt att någonting spännande eller roligt inträffar (det händer faktiskt då och då). Berättelsen om hur jag fick mitt smeknamn till exempel (jag lovar, det är faktiskt en riktigt bra historia). Eller kanske något om vad som krävs för att fixa till ett bra filmrum (det räcker inte bara med en maffig och cool vägg-TV).

Men mest av allt kommer det att handla om filmer, både positivt och negativt, men mest positivt. Visst finns det många dåliga filmer där ute men jag föredrar att ignorera dem. Det är roligare att skriva om bra filmer som kan inspirera folk till att se dem. Om jag skriver om en dålig film ska det finnas ett bra skäl till det, som att den är av en erkänt duktig regissör eller är en riktig kalkon.