Sugen på cykel

Jag har nyligen börjat titta på serien Suits. Och, jag vet, den har funnits ett tag, men jag har så mycket annat att kolla på så jag kan liksom inte hänga med i allt nytt som kommer precis när det kommer. Och dessutom tycker jag att det är roligare att titta på serier när det redan finns några säsonger så att man slipper sitta och vänta ett år på att det ska komma en säsong och hinna glömma bort hälften av det man har sett. Det är liksom bättre att komma in i en serie och se hela, tycker jag. Eller se så långt det går i alla fall.

Hur som helst så har jag som sagt nyligen börjat titta på Suits och är nu på andra andra säsongen. Hittills tycker jag att det är en riktigt bra serie. Den är spännande och den har bra karaktärer, även om de manliga karaktärerna slår de kvinnliga med hästlängder. Jessica framställs i och för sig som en väldigt mäktig (i vissa fall farlig) kvinna, Donna har även hon ganska mycket makt trots att hon ”bara” är sekreterare och är dessutom väldigt smart, och Rachel är en hårt arbetande karriärkvinna som sätter jobbet främst, men samtidigt känns det som att kvinnorna inte alls har lika mycket att komma med som männen. Männen är advokater – kvinnorna är kvinnor, om ni förstår hur jag menar. Nåja, jag lämnar det där. Det är i alla fall en väldigt bra serie som sagt.

Cykla som Mike
En liten följd av att jag tittar på den här serien är att jag har blivit väldigt sugen på att köpa en cykel. En av huvudkaraktärerna, Mike, cyklar nämligen väldigt mycket och det ser så coolt ut. I början av serien jobbar han dessutom som cykelbud, men även när han ”blir advokat” (han blir det ju inte riktigt på riktigt) så fortsätter han att cykla till jobbet med sin kostym och jag känner att jag också vill vara ute i kostym och cykla i New York. Nu kommer ju inte det hända, dels för att jag inte bor i New York och dels för att jag inte äger någon kostym (okej, inte någon snygg kostym, studentkostymen räknas inte), men cykla skulle jag ju kunna göra.

Jag har faktiskt kikat lite på cyklar, bland annat hos Sportson. Kanske jag borde skaffa mig en? Och när jag ändå är igång så borde jag kanske köpa mig en kostym också. Det är aldrig fel att ha, och det skadar ju inte att vara välklädd. Det gäller nog bara att vänja sig och bli bekväm i kläderna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *