Vikten av ett bra filmrum

För en riktig filmälskare så är ett intresse för inredning ett måste. Men intresset tar sig ett något annorlunda uttryck. Där de flesta som är intresserade av inredning inriktar sig på utseende och stil så är filmentusiastens fokus ett annat: hur kan jag maximera min filmupplevelse i hemmet? Att ha ett rum som enbart är tänkt för att se på film (och TV-serier) i är inte ovanligt, och undertecknad är inget undantag. Men att inreda ett sådant rum kan vara lite av en utmaning. Det räcker liksom inte med en gigantisk vägg-TV utan det måste mer till för att kunna få ut mesta möjliga av de filmer man ser på.

För det första gäller det att ha någonting bekvämt att sitta i när man ser på film. Men man måste också tänka på att man kan ha vänner och bekanta på besök. Då räcker det inte med bara en fåtölj, utan alla ska ju kunna sitta. En rejäl fåtölj eller kanske till och med två är vad som krävs. En soffa som både är bekväm när man sitter där ensam och i glada vänners lag. Sedan behövs också ett soffbord, speciellt om man ska sitta där flera och titta och samtidigt exempelvis äta pizza och liknande.

De absoluta dröm-fåtöljerna.
De absoluta dröm-fåtöljerna.

Slutligen så krävs det ju att rummet är tillräckligt stort. TV:n måste vara på rätt avstånd; är den för nära så kommer det snabbt att bli obekvämt att titta. Att välja en TV av rätt storlek för rummet den ska vara i är en utmaning. Det är inte alltid så att större är bättre – det finns faktiskt risk för att den blir för stor. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *